Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube

Marijana Peršić

Zaposlena u Istraskom narodnom kazalištu kao dramski pedagog od 2001. godine.  U svom umjetničkom-obrazovnom radu s djecom i mladima u Dramskom studiju INK-a nastojim potaknuti djecu na kreativno izražavanje, kritičko promišljanje složenih društvenih odnosa koje ih neminovno zatiču tijekom njihova odrastanja, a sve kroz primjenu dramskog izraza te upoznavanja s kazališnom umjetnosti u svim njenim segmentima. U radu se koristim različitim tehnikama i metodama kao što su Kazalište potlačenog (forum kazalište) i procesna drama. Članica sam međunarodne grupe trenera Kazališta potlačenog “TOgether” gdje zajedno s kolegama iz raznih zemalja, a koristeći scenski izričaj u interaktivnom smislu, nastojim kritički progovoriti o problemima potlačenih u društvu u cilju stvaranja boljeg i pravednijeg društva. Povjerenica sam Hrvatskog centra za dramski odgoj, ogranak Istra putem kojeg nastojim organizirati razne radionice za edukatore koji rade unutar institucionalnog obrazovanja. Pišem i režiram za Ink-a (Robin Hood, Petar Pan, Knjiga o Džungli, Šifra tata, Ima da te ima, Iznad duge….) Svrhu svoga rada nalazim u nastojanju da motiviram djecu i mlade u promišljanju svijeta kakav jeste i kakav bi mogao biti - dostojan čovjeka.

Kontakt:
0038591 302 0540, marijana(at)ink.hr

 

Aleksandar Bančić

Rođen u Puli 1974. Od 1996. bavi se kazalištem, najprije kao član Dramskog studija INK-a i glumac, a kasnije kao dramski pedagog. Od 2005. vodi Međunarodni kazališni festival mladih koji od 2008.g. sadržava “Pulski Forum - festival Kazališta potlačenog”. Član je Hrvatskog centra za dramski odgoj koji mu je na osnovi stečenog iskustva i završenih radionica dodijelio stručno zvanje dramskog pedagoga - mentora.
Sudjelovao je na mnogim kazališnim susretima u zemlji i inozemstvu (Kulturna olimpijada u Danskoj 2001., Alternativna akademija u Mostaru 2002., Forum maraton u Zagrebu 2003., Međunarodni susret kazališta i edukacije u Barceloni 2006., Međunarodnom festivalu kazališta za djecu - “Pozorište Zvezdarište” u Beogradu 2011., Međunarodni festival kazališta potlačenog - “Interkulturalna škola” u Lisabonu 2011., Susreti mreže ASSITEJ i dr.) Vodio je razne radionice i projekte u Hrvatskoj, Srbiji i Portugalu za organizacije poput UNICEF-a, Amnesty International, Sigurne kuće Istra, Projekta građanske demokratske inicijative i dr. Režirao je predstave za djecu i mlade (“Društvene igre” 2008., “Priče koje valja pripovijedati” 2015., s kolegicom Marijanom Peršić “Ima da te ima” 2003. i “Šifra Tata” 2007. te s kolegicama M. Peršić i Andreom Gotovinom “Čarobnjak iz Oza” 2001.) Asistirao je na projektima “Desdemona” Hayashija Hidekija, “Putovima glagoljaša” Samante Milotić Bančić i “Petar Pan” Andree Gotovine, a mentorirao je Ani Rumak i Matiji Ljubi na predstavi “Ana i Matija zapetljani u bajkama”, Patriku Laziću i Manueli Krakar na predstavi “Priča o Luki i Tinu” te Valteru Roši na predstavi “Mistero Buffo”. Zajedno s Valterom Rošom preveo je tekst “Mistero Buffo” talijanskog nobelovca Darija Foa na istarsku čakavicu. Objavio je stručne članke o kazalištu u biltenima Amnesty Internationala Hrvatska i Hrvatskog centra za dramski odgoj te u knjigama “Theater im Dialog: heiter, aufmüpfig und demokratisch. Deutsche und europäische Anwendungen des Theaters der Unterdrückten” (ibidem, Hannover 2004.) i “Ne raspravljaj, igraj!” (HCDO, Zagreb 2007.)

Kontakt: 0038599 213 6124;bancic(at)ink.hr