Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
25/10/2016

Predstava "Pravi izbor" Dramskog studija INK-a oduševila i pulskog gradonačelnika

U Istarskom narodnom kazalištu – gradskom kazalištu Pula danas je upriličena predstava "Pravi izbor" koju su odigrali sjajni mladi glumci, polaznici Dramskog studia INK-a, a predstavu je sa zanimanjem pratio i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Riječ je o interaktivnoj predstavi koja govori o nasilju u adolescentskim vezama, a kroz priču upoznajemo likove koji se međusobno isprepliću u složenim međuljudskim odnosima. Ovo je priča o dvoje mladih, Lari i Patriku koji se susreću i zaljubljuju. Ispočetka skladan odnos pretvara se u neravnopravan odnos dvoje mladih, a Lara se kroz predstavu suočava s velikim problemom za koji nije bila spremna.

"Iznimno mi je drago vidjeti da postoji veliki interes za predstavu kod mlađe publike, posebice srednjoškolaca. Ovi talentirani mladi glumci progovorili su o temi emocionalnog i fizičkog zlostavljanja u vezi i dobro je da se o tome javno govori i da se osudi, a kazalište u tome može imati veliku ulogu", kazao je gradonačelnik.

Ova predstava koju su danas pratile i pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber i pomoćnica pročelnice za društvene djelatnosti Irena Peruško zajedno s ravnateljicom INK-a Gordanom Jeromelom Kaić, spada u skupinu forum-kazališta koju Dramsko kazalište INK-a koristi kao sredstvo kojim potiče mlade na aktivno sudjelovanje u rješavanju aktualnih društvenih problema, ali i kao glumačku vježbu improvizacije i partnerske igre.

Predstave forum-kazališta započinju odigravanjem scene u kojoj protagonist ne može riješiti problem koji ga muči. Publika je tada pozvana da zamijeni protagonista i, na svoj način, pokuša riješiti problem. Tako je i nakon predstave "Pravi izbor" kuringa Marijana Peršić pozvala učenike srednjih škola da izraze svoja razmišljanja o rješenju problema u kojem se našao glavni lik. Potičući učenike nakon predstave da razmisle o prikazanoj situaciji, izazvala ih je na promišljanje o tome što bi mogli učiniti da se u takvoj situaciji ne nađu, a ako i do nje dođe, kako je riješiti.

U predstavi igraju Svenia Antić, Alisa Bedžeti, Gaia Komšo, Karla Medakov, Gaia Radić, Eric Skoko i Fran Vozila. Kuringe/džokeri bili su Aleksandar Bančić i Marijana Peršić,a tekst potpisuje Gaia Radić.