Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
25/11/2016

DAMIRU ZLATARU FREYU I INK PULA NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2016. ZA NAJBOLJU KAZALIŠNU SCENOGRAFIJU

Na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu sinoć su dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta za najbolja umjetnička ostvarenja u 2016. Ponosni smo što je autor  i redatelj Damir Zlatar Frey ove godine trijumfirao u kategoriji najbolje kazališne scenografije. Nagrada je Freyu dodijeljena za ostvarenje u predstavi „Vampirska kronika Jure Grando“ premijerno izvedene u travnju ove godine.

 Pred prepunom kazališnom dvoranom HNK u Zagrebu, i izravnom prijenosu HRT-a Frey nije krio sreću postignutim uspjehom u kategoriji najbolje kazališne scenografije u kojoj je bio nominiran. Zahvalio se Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula, ravnateljici Gordani Jeromela Kaić na ukazanom povjerenju koje traje već godinama i cijelom timu predstave „svim vampiricama i vampirima“ . U kratkom je govoru podsjetio kako „jedni prema drugima moramo biti ljudi, a ne vampiri“ osvrćući se tako i na problematiku društva i trenutačnom društvenom ozračju na koje upozorava i sama predstava.

 Ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić istaknula je svoje zadovoljstvo, te među prvima u HNK Zagreb čestitala Freyu.

„Nakon prošlogodišnje četiri nominacije u najznačajnijim kategorijama, ovogodišnja jedna nominacija  i osvajanje Nagrade hrvatskog glumišta, neizmjerno me veseli. Zahvaljujem žiriju na prepoznavanju Freyeve autorske osobnosti i slojevitosti pa i u segmentu scenografije. Važna je ovo nagrada za naše kazalište, i priznanje cijelom timu koji je predano radio na ovoj velikoj predstavi. Imamo se čime ponositi.  Ovo je još jedan u nizu dokaza kako INK učvršćuje svoju poziciju na kulturnoj karti naše zemlje, na čemu ćemo i dalje, s još više entuzijazma i poleta raditi.“ – izjavila je Jeromela  Kaić nakon ceremonije.