Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
05/12/2016

Tiskovna konferencija povodom premijere „Malog princa“

Danas, 5.12.2016. godine u 12 sati, održana je tiskovna konferencija povodom predstavljanja novog,  velikog projekta, premijere predstave „Mali princ“. Na samom početku, medijima se obratila ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gordana Jeromela Kaić. „Jako sam ponosna. Prosinačke su predstave postale zaštitni znak INK-a. U vrijeme kad je sve usmjereno ka blještavilu  izvanjskog, ova nam predstava donosi pogled „unutra", u sebe i to je njena najveća vrijednost.“

Redateljica predstave, Renata Carola Gatica, izjavila je kako se zahvaljuje Svemiru što joj je posložio apsolutno sve karte kako bi se ova predstava mogla realizirati u Puli. „Radila sam po cijeloj Hrvatskoj, ali ovakvu energiju djece doživjela sam samo tu, u Puli. Ova predstava nije moja, ovo je predstava svih nas jer su svi imali pravo predložiti nešto novo, svi smo zajedno stvarali ovu priču. Zato je ova predstava posebna“, ponosno je navela redateljica.

Sa istim žarom o predstavi je govorila i Ivana Đula, dramaturginja i koautorica glazbe. Privilegija je što priču mogu ispričati upravo djeca koja nas odrasle podsjećaju tko smo zaista. Glazba prati jednostavnost teksta, ima dubinu i pouku, a prisutna je i filozofska dimenzija teksta koja je izbačena radi potrebe predstave.

Andrea Gotovina, asistentica redateljice i koreografkinja, imala je čast stati ispred i iza scene budući da joj je pripala i uloga zmije. „Točno znam gdje moram biti u ovom trenutku. Baš ovdje gdje sam i sada. U ovoj predstavi i uz ove ljude. Zahvalna sam i neizmjerno sretna“, emotivno je rekla Gotovina.

Frano Novljan, koji u predstavi glumi kralja i poslovnog čovjeka, jako je zahvalan što opet ima priliku stati na daske Istarskog narodnog kazališta te je pozvao sve ljude da dođu pogledati predstavu koja nas vraća sebi samima. Frano je svoj profesionalni put nastavio u Zagrebu, ali se uvijek raduje kad može stvarati u svom rodnom gradu pred domaćom publikom.

Mlada Lara Živolić, u predstavi uobraženka i lisica, izjavila je kako je zahvalna što opet može igrati na ovoj sceni i to nakon punih deset godina, a Darko Japelj, avijatičar u predstavi, zaključuje kako je ovom predstavom zaboravio da je samo odrasla osoba i vratio se u dječju spontanost.

Koautor glazbe Luka Vrbanić nada se da će se publici svidjeti glazba koja je lijepo zaokružila cijelu priču, a Breza Žižović, scenografkinja, zaključuje prigodnim riječima:“Uvijek mi je važno ostati dijete. Kroz igru stvaram i tako je nastala ova scenografija. Ali neću vam puno otkriti, sve ćete vidjeti na sceni“.

Pozivamo vas na premijeru „Malog princa“ sutra, 6.12.2016. u 18 sati u INK kao i na ostale izvedbe do 19. prosinca.

Ostanimo djeca i veselimo se svi zajedno u ovo lijepo blagdansko vrijeme!