Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
14/06/2013

Uskoro započinje Festival kazališta potlačenog

Na konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnjeg MKFM-a - Pulskog Foruma i Ljetnih plesnih radionica koji će se održati od 20-28. lipnja i od 22-26. srpnja. Pulski Forum jedini je festival u Hrvaskoj posvećen kazalištu brazilskog redatelja, teatrologa i dobitnika Nobelove nagrade za mir, Augusta Boala. U sklopu festivala održat će se radionice raznih tehnika Kazališta potlačenog i njihovih primjena, predavanja, prezentacije i predstave. Novina je ovogodišnjeg festivala što će se dio programa održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, a dokumentarni film o Augustu Boalu prikazati u Kino Valli.

Ovogodišnji Pulski Forum u znaku je dvogodišnjeg međunarodnog projekta "TOgether" - programa za cjeloživotno učenje "Grundtvig" kojeg financira Agencija za mobilnost i programe EU. Festival se održava u znaku ulaska Hrvatske u Europsku uniju, ali i ekonomske krize koju često nazivamo "europskom krizom" pa će i otvaranje festivala, 20. lipnja u 21 sat biti obilježeno izvedbom predstave Forum kazališta HOTEL EUROPA u kojoj sudjeluju izvođači iz Njemačke, Hrvatske, Španjolske, Šotske, Fancuske,Italije i Portugala.

O programu Ljetnih plesnih radionica govorila je Sabrina Rinaldi, direktorica i primabalerina Ariston Poballeta Sanremo iz Italije koji je novi partner INK-a.