Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
26/09/2017

Upisano 47 novih članova u Dramski studio

U svom dugogodišnjem radu, preko dvadeset godina umjetničko-pedagoškog rada s djecom i mladima u Dramskom studiju INK-a, nastojimo polaznike potaknuti na razvijanje društvenih vještina govora, komunikacije, solidarnosti, analitičkog i kreativnog stvaranja pogleda na društvo koje nas okružuje koristeći se dramskim izrazom, raznim kazališnim tehnikama i metodama kao instrumentima za poticanjem konstruktivnog i kreativnog izražavanja.

 

Ove godine smo upisali 47 novih članova, tako da zajedno sa starim članovima ukupno brojimo 165 članova koji pohađaju razne aktivnosti unutar Dramskog studija   raspoređeni po grupama vrijedno rade i stvaraju s našim voditeljima, dramskim / plesnim pedagozima Aleksandrom Bančićem, Andreom Gotovinom i Marijanom Peršić i niz sjajnih voditelja umjetnika i pedagoga koji su kroz dva desetljeća prolazili našim Dramskim studijem kao suradnici na govoru, pokretu, režiji, dramaturgiji….

 

Rezultati toga oduvijek su vidljivi kroz razne nagrade. Samo ove godine predstava Razredni neprijatelj, rađena sa starijom grupom članica Dramskog studija u režiji Luke Mihovilovića, također nekadašnjeg dramca, „pobrala“ je nagrade prvo na Assiteju u ožujku, na Susretima profesionalno vođenih predstava za djecu i mlade nagradu za najbolju predstavu u cjelini, a zatim na ovogodišnjem JUVENTAFEST, međunarodnom festivalu održanom u rujnu u Sarajevu, Grand Prix nagradu za najbolju predstavu.

 

Kao ustanova u kulturi možemo se pohvaliti da su ove godine naši dramci upisali domaće, a i međunarodne kazališne škole. Tako su se za Englesku odlučile i prošle zahtjevne audicije:

TISA KLIČEK - Drama & Performance, Worchester;

SANELA HASANBEGOVIĆ - Arts University, gluma, Bournemouth;

LEONARDA SEP - Musical Theatre, Univerzitet u Portsmouthu, a

FILIP LUGARIĆ –  upisao je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

 

To su rezultati njihovog predanog dugogodišnjeg rada u Dramskom studiju i njihova velika ljubav prema kazališnoj umjetnosti, ali i filmu.

 

Naši dramci se u daljnjem školovanju opredjeljuju za razne profesije, ne nužno kazališne, ali i taj put pohađanja Dramskog studija im pruža mogućnosti i uvid u to čime se kao odrasli ljudi žele baviti u životu. Stoga je bitno i važno imati takvo jedno mjesto susreta za djecu i mlade koje im to kroz dugoročan rad, čiji rezultati nisu odmah mjerljivi, omogućuje da spoznaju i razvijaju svoje sposobnosti u svim smjerovima, postajući zadovoljni pojedinci koji obogaćuju našu zajednicu svojim znanjem, iskustvom i nadom u bolje sutra.