Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
25/04/2017

PROGRAM MEĐUNARODNOG DANA PLESA 29.TRAVNJA

1. "SLIKA U POKRETU" – PLESNA POVORKA

Polaznici radionice Scenski pokret Dramskog studija INK predstavit će građanima Pule pokretnu instalaciju. Ujutro između 11 i 12 sati velika skupina polaznika kretat će se pulskim centrom. Svaki izlazak ili odlazak iz skupine traži ponovno sjedinjenje, kao da sami ne znaju kako opstati. Pridružite se našoj pokretnoj slici i postanite dio naše "plesne kreacije".

2. PLEŠIMO ZAJEDNO – RADIONICA KREATIVNOG PLESA

U 12:30 sati u trajanju od 90 min, na petom katu INK održat će se radionica Kreativnog plesa, voditeljice Andreje Gotovine, plesne pedagoginje, koreografkinje i plesačice.

Radionica je zamišljena kao istraživanje vlastitih tjelesnih mogućnosti, kreativnosti i slobode. Primjerena psihofizičkom razvoju osobnosti svih "plesača" sa ili bez prethodnog iskustva. Koristeći strukturiranu improvizaciju upoznat ćemo se s plesnom umjetnosti te radosti koju ona pruža. Radionica nema gornju dobnu granicu, ni potrebno plesno predznanje. Dobrodošli su svi zainteresirani stariji od 15 godina. Broj mjesta je ograničen na 20 polaznika, stoga požurite.

Prijave za radionicu primaju se najkasnije do četvrtka, 27. travnja 2017. na email: andrea.gotovina@gmail.com. Potrebno je poslati ime, prezime i broj telefona na koji ćemo vam javiti detaljnije informacije.

3. SHOW ROOM – VIDEO PROJEKCIJA

Od 17 do 19 sati u Maloj dvorani Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, svi zainteresirani moći će pogledati video kolaž plesnih predstava koje su nastale u produkciji INK u zadnjih 10 godina.

4. O PLESU UZ KLAVIR

Prije večernje predstave, u 19 sati u foajeu Istarskog narodnog kazališta gosti će se prepustiti ugodnoj atmosferi u društvu Darka i Carlosa. Darko Japelj, glumac i izvođač odabrao je i oblikovao tekstove poznatih svjetskih koreografa i plesnih umjetnika koje će podijeliti s publikom. Sve to uz zvuk klavira, na kojem ga kroz trenutnu improvizaciju i kreaciju prati Carlos Andres Fagin. Autori vas vode na malo putovanje kroz povijest plesa.

5. PLESNA PREDSTAVA "ZATVARAMO!"

Na samom kraju ovoga plesnog dana, na Maloj sceni INK s početkom u 20 sati na programu je plesna predstava "Zatvaramo!". Premda se radi o obnovi, predstava je i svojevrsna premijera, jer predstava se s vremenom, kao i ljudi, mijenja, razvija i raste.

 

Potaknuti obilježjima i estetikom pedesetih godina prošloga stoljeća krenuli smo s ovim projektom na kreativno vremensko putovanje kreirajući galeriju likova i s njima povezane sadržaje smještene u mali noćni bar. Kreativnim procesom istraživanja slojevitih značenja pojma slobode ostavili smo za sobom i vrijeme i estetiku i konvenciju. Ispunjavajući taj oslobođeni prostor osobnim pričama, melankolijama, velikim i malim pogledima, odnosima, dali smo svakome od postupaka, osim izvođača, njegovo mjesto, konkretno, njegovu stolicu. U (ne)udobnosti svoga mjesta i svoje stolice, kao izvođači nalazimo prostor kreativne adaptacije, prostor pokušaja prilagodbe situaciji izvedbe i iskustvu života. Stvarajući pokretne slike prepoznatljiva koreografskog narativa, zaustavljamo svakodnevicu u trenutku kad u sebi najviše prepoznajemo ljudskost, zajedničku priču povezanu našim individualnim glasovima.