Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
04/05/2017

...i Alan Ford u svibnju u "finalu" kazališne sezone

Bogat početak finala kazališne sezone!

Gostujući u emisiji Kultivator TV Istre ravnateljica INK Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić, izjavila je kako je neizmjerno veseli bogat kazališni program koji je kazalište kojem gravitira cijela Istra pripremilo za mjesec svibanj. Još je jednom čestitala cijelom timu profesionalne dječje predstave „Ima da te ima“ s kojom je kazalište sudjelovalo na „Naj,naj,naj!“ festivalu u Zagrebu. INK je ponovno osvojio nagradu, i to veliku Žar pticu u kategoriji za najbolju scenografiju u Hrvatskoj u kategoriji dječjih predstava. Posebne čestitke ravnateljica je uputila Vesni Šuput, scenografkinji i kostimografkinji predstave.

Voditelj i urednik emisije Kristijan Nemet primijetio je kako je INK u posljednje vrijeme od milja prozvano „Malo kazalište koje to odavno nije“, iako je riječ o gradskom kazalištu. Tome u prilog ide i činjenica na koju je gledateljima skrenuo pozornost o sve većem broju prodanih ulaznica, ali i osvojenih nagrada za hvalevrijedne produkcije koje se u INK stvaraju.

„Polako ali sigurno produkcije INK postaju prepoznatljive, imamo sve više poziva za sudjelovanje na festivalima, nagrade pristižu i to nam je dodatni vjetar u leđa da budemo još bolji i kvalitetniji“ istaknula je Jeromela Kaić.

Promjena predrasuda o svibnju kao ležernom mjesecu

Sve veći broj posjetitelja INK očekuje se i ovog svibnja. Iako se do sada vjerovalo kako je svibanj mjesec opuštanja u kojem su dani duži i ljudi više vremena provode na otvorenom, već prva svibanjska predstava „Kaos iza kulisa“ gostujućeg kazališta Zorin dom iz Karlovca pokazala je kako to ne umanjuje njihovu želju za odlaskom u kazalište. Kazalište je bilo popunjeno, a neki su posjetitelji čak i stajali u želji da jednu od najboljih i najigranijih komedija suvremene svjetske dramaturgije pogledaju do kraja. Upravo zbog toga INK je pripremio program za koji vjeruje kako će svim žiteljima Istre dati dodatan poticaj za posjet ovoj kulturnoj ustanovi.

SVIBANJ U INK

U petak, 05. svibnja u 11 sati u velikoj dvorani započinje svečanost obilježavanje Dana grada Pule i 72. obljetnice oslobođenja. Istu će se večer u 20,30 sati održati i veliki jubilarni gala koncert naše poznate umjetnice Vesne Nežić Ružić povodom 40 godina aktivnog umjetničkog djelovanja.

Već sljedeći dan, u subotu, 06. svibnja u 20 sati započinje završnica 04.  Dječjeg  pjevačkog festivala Pula pjeva.

Nakon toga ulazimo u tjedan u kojem obilježavamo Dan Europe i to predstavom PRAVI IZBOR? Forum-kazališta i to 09. svibnja u 10 sati. Već sljedeći dan, u srijedu 10. i četvrtak 11.  na rasporedu je repriza hvaljene predstave autora i redatelja Dalibora Matanića – EGZORCIZAM koja je nedavno igrala i na Marulićevim danima u Splitu.

Najveće oduševljenje među kazališnom publikom već sad izaziva respektabilan naslov TRI ZIME gostujućeg kazališta HNK iz Zagreba, autorice Tene Štivičić i redatelja Ivice Buljana u kojoj igraju velika glumačka imena:  Ksenija Marinković, Dragan Despot, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk, Alma Prica, Slavko Juraga i naša Puležanka koja je prve glumačke korake i napravila u INK – Jadranka Đokić.

Predstava je na rasporedu u subotu 13. svibnja u 19 sati, a kako je interes za ulaznice već sad velik podsjećamo vas još jednom da na vrijeme osigurate svoje ulaznice što možete učiniti i putem internetske stranice za online karte gdje takvom kupnjom ostvarujete i dodatni popust.

Hrvatska stand-up komičarka Marina Orsag i Studio Smijeha u svibnju nam dovodi cijelu ekipu komičara koja će u utorak, 16. svibnja u 20,30 sati izvesti djelo „7 SMRTNIH GRIJEHA“.

Školski muzikl LJEPOTICA I ZVIJER u sklopu Programa Međunarodnog simpozija glazbenih pedagoga,  19. svibnja s početkom u 19 sati izvest će učenici Osnovne škole iz Varaždina.

Nakon što je u ožujku otkazana zbog bolesti, 20. svibnja gostuje  Gledališče Kopar (Slovenija) i Kamerni teatar 55 (Sarajevo) s predstavom ALAN FORD – Povratak otpisanih,  zahvaljujući kojima ovo kazališno djelo od 2016. godine dobija i novi scenski život (koje nikada nije imalo u rodnoj Italiji). Ova predstava Predraga Lucića, po motivima stripa "Alan Ford", a u režiji Kokana Mladenovića zasigurno će itekako zaintrigirati i našu publiku.

Svi oni koji su se zaljubili u predstavu ili je još kojim čudom nisu uspjeli pogledati , u utorak, 23. svibnja u 20 sati mogu pogledati reprizu predstave DJEVOJAČKA VEČER koja će za akademsku glumicu, našu sugrađanku u poslovnim, menadžerskim vodama, Natašu Kličković, biti PREMIJERA.

Svojevrsni hommage  živoj legendi i „treneru svih trenera“,  Miroslavu Ćiri  Blaževiću u predstavi „ĆIRO“  Satiričkog kazališta Kerempuh utjelovio je  Tarik Filipović kao redatelj i glumac, a na rasporedu je 29. svibnja.

Šećer na kraju, 31. svibnja bit će gostovanje SNG iz Maribora s komičnom dramom o partnerskim odnosima RAZLOGI ZA SREČO američkog „enfant terrible“, dramatičara, scenarista i redatelja Neila LaButea u  režiji Mateje Kokol.

Dodatno napominjemo kako je svibanj za nas i mjesec u kojem velik broj predstava u našoj produkciji gostuje u cijeloj zemlji, pa i šire.

ŠTUORICE OD POLNOĆI Aleksandra Bančića  u sklopu ovogodišnjeg Čakavskog sabora, 12. i 13, svibnja igraju u Žminju, a DJEVOJAČKA VEČER 25. u Mariboru, 26. u Varaždinu a  27. svibnja u Karlovcu.

Cijelu emisiju KULTIVATOR Tv Istre pogledajte ovdje: https://vimeo.com/215860559 a za više obavijesti i novosti, te za prijedloge i komentare kontaktirajte nas i putem našeg FB, Twitter i Instagram profila.

 

Vidimo se u INK! Dobrodošli!