Facebook Twitter Instagram Pinterest Youtube
17/06/2021

POTPLAĆENI! NE PLAĆAMO!, PREMIJERNO 18. LIPNJA

Za sam kraj kazališne sezone, na veliku scenu INK, postavljen je tekst talijanskog nobelovca Daria Foa (Nobelova nagrada za književnost 1997. koja je izazvala mnogo prijepora u akademskim krugovima).

Foov teatar aktivno sudjeluje u društvenim zbivanjima i na zabavan način u angažiranoj i stalnoj borbi s vlastima vraća dostojanstvo potlačenima.

Redateljska palica, zato, nije slučajno u rukama mladog redatelja Patrika Lazića koji je već kao pulski gimnazijalac i polaznik Dramskog studija INK pokazao senzibilitet za sudbine malih, običnih, drugačijih ljudi preko čijih se leđa prelamaju političke, društvene i ekonomske (ne)prilike.

"Naša je stvarnost odavno postala toliko apsurdna da bi vulgarno bilo u umjetnosti natjecati se s njom. Zato nije jednostavno biti angažiran, a ne zapasti u banalnost. Trudim se kroz svoju umjetnnost baviti društvenim fenomenima koji me osobno provociraju, a opet vodeći računa da oni ostanu dovoljno široki i univerzalni da nisu važni samo meni" izjavio je.

Diplomirao je režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Egona Savina predstavom Fine mrtve d(j)evojke Mate Matišića u Beogradskom dramskom pozorištu. O njegovoj je režiji kazališna kritika uglednog kulturnog tjednika NIN zapisala "ovo je onaj rijedak i dragocjen slučaj kada nečije debitantsko djelo zasluži da mu se momentalno posveti pažnja".

S punim povjerenjem, pozivamo vas na izvedbe predstave  POTPLAĆENI! NE PLAĆAMO! 18., 19. i 21. lipnja u 20 sati.